Uchovávání potravin: Který plast je bezpečnější?

23.6.2010 00:00
Zdravý domov

Plast je široce používaným materiálem. Obaly z umělé hmoty jsou populární pro balení potravin, vody, nápojů i olejů.

Některé typy umělé hmoty jsou bezpečnější pro uchovávání potravin než jiné.  Vylučují méně zdraví škodlivých látek do potravin a nápojů.

Zelený průvodce ( The Green Guide)   poskytuje následující vodítka pro posouzení bezpečnosti plastů při skladování potravin. Můžete identifikovat typ plastu použitého v obalu podle kódového recyklačního čísla či mezinárodní zkratky názvů umělých hmot na spodní straně výrobku. 

Bezpečnější plastové obaly pro skladování potravin a nápojů:

#1 (PETE: polyetylen tereftalát)

#2 (HDPE: vysokodenzitní polyetylén)

#4 (LDPE: nízkodenzitní polyetylén)

#5 (PP: polypropylén)

Plasty, kterým byste se měli vyhnout při skladování potravin a nápojů:

#3 (PVC: polvinylchlorid)

#6 (PS: polystyren)

#7 (PC: polykarbonát)

Zdroj:   The Green Guide, The Green Guide Institute, www.thegreenguide.com .

Přidat komentář

 
* *