Reklama

Ukliďme Česko, koronaviru navzdory!

Pohyb na čerstvém vzduchu posiluje imunitu a je jednou z mála smysluplných činností, které lze v současné době provozovat. Proč nespojit pobyt v přírodě s jejím úklidem?

Konání organizovaných úklidových akcí, kterých bylo naplánováno před vyhlášením stavu nouze přes 2400, je minimálně do jeho ukončení pozastaveno. Organizované úklidové akce tak proběhnou s největší pravděpodobností až na podzim při Celosvětovém úklidovém dni, který je letos vyhlášen na 19. září. Bylo by však škoda nevyužít příležitosti, kdy nebývalý počet lidí vyráží s rodinou či jednotlivě do přírody, k jejímu jarnímu úklidu.

"Každoročně vybíráme jarní termín tak, aby už pokud možno nebyl sníh ve vyšších horských polohách a zároveň ani vzrostlá zeleň v teplejších regionech. Pro letošek jsme měli hlavní termín úklidových akcí naplánován na sobotu 4. dubna," říká Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko. "Využijme jej alespoň k individuálnímu úklidu," dodává. Bezpečně, sami, či s rodinou (dbejte aktuálních bezpečnostních opatření a nesbírejte papírové kapesníky, stejně se za pár dní rozloží...). A pokud zvládnete i třídit, kontejnery na tříděný odpad a sběrné dvory najdete v nové aplikaci www.KAMsNIM.cz.

Při individuálním pohybu v lese je zbytečné si kazit výlet funěním do roušky, přesto si ji nezapomeňte vzít. Jednak můžete cestou někoho potkat, ale také se Vám bude hodit na závěrečnou fotku. Pro tři autory/ky nevtipnějších fotografii z úklidu, kteří je do Velikonoc nasdílí na svém facebooku s hashtagem #RouskovyUklid, máme nachystány odměnou tři dotykové tablety.

Pojďte do toho s námi, koronaviru navzdory!

Reklama

Zdroj: PROTEX

 

Reklama

Komentáře

Věrka (Pá, 3. 4. 2020 - 14:04)
Ráda ho budu uklízet, a zadarmo, lidé mojí generace jsme dělali spousty věcí zadarmo, a rádi, ale pro tyto polistopadové zmetky a příživníky, lehkoživky nemakače, neziskovky... pro které jsme jenom přitěžujícím balastem ani....NIC.
Stačí, že někteří ZADARMO šijí , navíc ZE SVÉHO MATERIÁLU roušky, a kdyby jenom pro sebe! Co udělali polistopadoví politici kdy pro nás? 30 let si stelou jedině pod sebe!
Jsem ze stálého ostouzení a dehonestování nás seniorů - navzdory líbivým, přitom farizejským frázím politiků, podle toho jak a k čemu se jim to kdy hodí, a vedou k tomu i celou mladší generaci, tak zhnusená, že už NIC, natož ZADARMO. Sami sedí u svých přeplněných koryt 30 roků, nás okrádají a ožebračují kde můžou a ještě se nestydí po nás chtít AUTOMATICKY dělat pořád cosi zadarmo. S šitím roušek jim někteří podali prst, OKAMŽITĚ CHŇAPAJÍ PO CELÉ RUCE!!! Tak lidi bacha, uvažujte! Snad to tady coron vyčistí, ne od nás dříve narozených a nechtěných, ale od těchto později narozených a ještě víc nechtěných vyčůránků, nemakačů, lehkoživek, škůdců.
Když máme PRÝ svobodu, prosím zveřejnit. Není tady nic vulgárního, jen vyjádřená pravda, a ta se PRÝ v havlovské "DEMOKRACII" nosí. Nebo jen ta některá? Děkuji.
Budovatel (Pá, 3. 4. 2020 - 15:04)
Co takhle rovnou rozjet znovu akci "Z"?
Všímající (Čt, 18. 6. 2020 - 06:06)
Děje kolem nás ,jdete ulicí kolem popelnice ,kluci vypijí s lahve pití a lahev, papír od oplatky hodí na zem. Řeknu zvedněte to a dejte do popelnice, když každý hodí všechno na zem, budeme to mít jak na smetišti. Paní jdouc kolem nás, se pustila do mne, nech je nechám na pokoji a kluci se smíchem odešli, odhozené věci zůstaly poházeny na zemi. Bylo zvednuto mnou a vhozeno do kontejnerů.
Lékař (Pá, 3. 4. 2020 - 15:04)
jsou to jen kecy. na chřipku zemře ročně daleko více lidí a onemocní víc jak milion pacientů, je to jen nafouklá bublina k posílení moci mocných.
Pacient (Ne, 5. 4. 2020 - 19:04)
Chřipka v kontextu aktuálních opatření u koronaviru - 10. březen 2020 | MUDr. Jan Kynčl, Ph.D., Oddělení epidemiologie infekčních nemocí: Chřipka je závažné, přesto podceňované onemocnění. V ČR počty nemocných každoročně dosahují statísíců, počty zemřelých v souvislosti s chřipkou zhruba 1 500 osob. (Dostupné z http://www.szu.cz/tema/prevence/je-koronavirus-jako-chripka)
Reklama