Reklama

Depersonalizace,derealizace -život jako

Petra (Ne, 11. 3. 2007 - 18:03)

Ahoj,berete někdo Xanax 1 mg na DR a DP?

Zefir (Pá, 9. 3. 2007 - 06:03)

Kdyby chtěl někdo pokecat online na ICQ, tak moje číslo je 467572687.

Zefir (Pá, 9. 3. 2007 - 06:03)

Zzuzi, od osmi? Kolik ti je teď (já vím, ptát se žen není slušné, ale v tomhle případě to má smysl :) a jak se to zhoršuje?

Zefir (Pá, 9. 3. 2007 - 06:03)

Davide, od narození? To se mi nezdá. Četl jsem, že depersonalizaci zažije skoro každý za život, po únavě, po stresu, ale jde jen o kratičké epizodky.

david (Čt, 8. 3. 2007 - 18:03)

Díky moc Zuzko,určitě se půjdu podívat.
Snad tam bude nějaký návod jak s DP zatočit:)

Zuzka (Čt, 8. 3. 2007 - 18:03)

A hra v ňom Mathew Perry(ten, čo hral Chandlera v Priate?och).

Zuzka (Čt, 8. 3. 2007 - 18:03)

David ahoj, ten film, o ktorom hovoríš, sa volá Numb a bol natočený v tomto roku, takže v kinách ešte nemohol byť.

Zuza (Čt, 8. 3. 2007 - 18:03)

zapomněla jsem se podepsat:)

Návštěvník (Čt, 8. 3. 2007 - 18:03)

Lily a všichni, mám přesně ty pocity nelogičnosti jako Ty, vůbec nechápu jak to, že ještě studuju. Ale tělo to vše dělá jakoby za mě, když se učim, nejsem to já, ono to dělá samo. V dětství to byla hrůza, ale co bych teď dala za to, kdybych to měla ve fázi jako když mi bylo osm!!!-všechno!!V září jsem začala brát Citu, což je v podstatě Citalex(má jen jiný název, protože je od jiný firmy)-to je to , co bral Ivan Vrzal, ale on bral i Rivotril a ten já neberu.Cita na DP/DR nereaguje, ale zbavila jsem se panické ataky, což mi dost odlehčilo život. Od osmi let se mi DP/DR stále zhoršuje, nevím až kam to může dojít. Uklidňuju se jen tím, že(snad)nám pán Bůh naložil jen to, co jsme schopni unést.

david (Čt, 8. 3. 2007 - 17:03)

Dík, Lily jsi vstřícnej člověk.
My jsme to Zefire, měli v sobě od narození a shodou špatných náhod to vyplavalo na povrch...bohužel.
Mimochodem někde jsem četl, že američani natočili o DP hraný film.
Nevíte jestli šel i u nás?

Zefir (Čt, 8. 3. 2007 - 14:03)

Zrovna dneska si připadám jako by někdo vzal velkou gumu a vygumoval mi vnitřek hlavy. nevím, jestli za to může to upršené počasí, nebo to včerejší kafe, nebo je to zhoupnutí před zabráním AD...

Zefir (Čt, 8. 3. 2007 - 14:03)

Davide, já to taky znám z dětství ve vteřinových záblescích. Pak taky jednou z vojny, ze dvoudenního cvičení, naprostá psychická magořina, to to mělo dojezd asi dva dny a pak jednou taky po travce. Po jediné v životě. Ale po vyspání jsem byl zase v pohodě. Teď se to ale nedaří :-/

Lily (Čt, 8. 3. 2007 - 13:03)

text

david (Čt, 8. 3. 2007 - 13:03)

Máme zvláštní poruchu, divnou zdá se.
Bolí, ale někdy i chrání.
U mě byl spouštěč chřipkové onemocnění. Ale tyto pocity mi nebyly neznámé, už v dětství jsem měl stavy prázdnoty. Ty trvaly jen několik sekund. Později když jsem si zahulil trávu.
Navenek vystupuji relativně normálně, uvnitř je to horší.Ale,že se zblázním se nebojím...nezhoršuje se to.

Zefir (Čt, 8. 3. 2007 - 11:03)

Nevím, jestli se vyléčil. Psal tady dost o svých problémech, že trpí DP/DR, pak najednou začal radit, ať na to bereme Citalek/Rivotril, že mu to pomohlo a nakonec začal s Vesmírnými lidmi. Teď lze zahlédnout v některých dalších diskusích, kde se někdy vydává za Navi, ale jeho styl je snadno poznatelný.

Johan (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

Lili, Vrzalu nam tu vubec nepripominej, jsme radi, ze je pryc.

Lily. (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

ahoj,

obdivuji Tě Zuzo, jak to zvládáš co vše. Jak jsi se s tím zžila, možná to šlo v dětství snáz.Brala jsi nějaké léky někdy?

HANKO:Tobě lékař vysadil AD, nechal Tě na Rivotrilu a Tobě se po náhlém vysazení Rivotrilu tohle vše vrátilo?

I já se chci zeptat, jak s depersonalizacema a derealizaceme žijete. U mne to začlo po panické úzkostné poruše, když se mi daří sklidnit, tak to má tendenci odezníva.Ale když se to rozjede, tak mám pocit, že jsem se snad zbláznila.Svět jakoby neměl logiku, je stejný a já ho vnímám jinak:-( Pořád mě to děsí, rozjíždí mi to analytické myšlení proč to vypadá tak a tak a neumím to pak zastavit a přejít do reality.Máte také ty pocity, jako by nic nemělo logičnost, že Vám lidi připadají divní.U mě je smůla, že se toho prostě pořád bojím, tak mě to zatím dost omezuje.Jak je to s tím Ivanem Vrzalem.Uzdravil se? Nebo sklouzl někam jinam?
Měli jste pocit, že se z toho zblázníte? Jak jste se to naučili ignorovat a žít s tím.Nelekat se, jak mi co připadá.Děkuji Lily zatím ahoj

Zefir (Čt, 8. 3. 2007 - 07:03)

Zuzi, začalo to loni v červnu po panické atace (první a snad poslední v životě), kdy jsem myslel, že mám infarkt a svištěl jsem na pohotovost. Tam nenašli nic, takže kromě vysokého tlaku pohoda. Druhý den po probuzení už jsem viděl svět jinak.

Já to těžko rozlišuju, ale když ti popíšu příznaky, třeba mi řekneš, jestli je to DP, nebo DR, nebo kombinace. Na svět se dívám jakoby lehce jinýma očima. V průběhu dne pracuju a když si občas uvědomím, že je to tu pořád, zas se to zesílí. Občas jdu známými místy a vidím je jakoby cize, jinak, jakobych tam byl poprvé. Trvá to jen okamžik, ale vždycky mě to vnitřně zneklidní. Taky mám pocit, že se mi poslední půlrok zhoršila malinko paměť a nebo si to více uvědomuju, protože zapomínal jsem podle ženy vždycky :-) Je to takový ten stav, kdy na něco pomyslíš, víš to zřetelně a najednou blik a je to fuč a ty lovíš a lovíš a buď vylovíš, nebo se s tím smíříš. Na sklerozu jsem ale "poměrně" mladý (ročník 68) ;-)

Zuzka (St, 7. 3. 2007 - 20:03)

Ako dlho ti to trva ??? Myslim, odkedy mas DP ??? A mas aj DR ???

Zefir (St, 7. 3. 2007 - 20:03)

Ahoj Zuzi. Nové zatim nic. Minulý týden byl super, energie na rozdávání, dobrá nálada. Sice depersonalizace pořád, ale tak nějak jsem ji moc nevnímal. Včera se to nějak zhouplo, tak doufám, že je to jen výkyv a bude zas dobře.

Reklama

Přidat komentář