Čokoláda v hlavní roli
Dnes tu pro vás mám dva výborné, rychlé a dokonce i zdravé recepty na sladké čokoládové pochoutky, které nenaruší Váš jídelníček. A jako bonus v bezlepkové variantě a obohacené o bílkoviny. Sladká svačina či snídaně jako dělaná. Vyzkoušejte je také a přesvědčte se o tom, že co je zdravé může být i velmi chutné J
Čokoládové cookies s arašídovým máslem
Ingredience na dvě porce:
80g rýžové mouky
40g proteinu optimálně čokoládového
60g arašídového másla (může být i mandlové či kešu)
cca 140ml vody (dle potřeby postupně přilívat)
2 lžíce xylitolu (může být med, kokosový cukr, ...)
2lžíce nepraženého kakaa + půl tabulky hořké čokolády (nad 85%)
Postup:
Na těsto vše smíchejte až Vám vznikne hutné a lepkavé těsto. Vodu přilívejte pomalu, každá mouka i protein potřebují jiné množství vody a těsto by mělo být opravdu hutné. Nakonec vmíchejte nakrájenou čokoládu. Dáme péct na 200C . Po 10minutách zkontrolujeme (pozor rychle se pálí) a hotové můžeme servírovat například s jogurtem a čerstvým ovocem.
Čokoládové suflé
Ingredience na dvě porce:
20g rýžové mouky
30g čokoládového proteinu
1 vejce
2lžíce nepraženého kakaa
50g hořké čokolády
cca 50ml vody (může být i mléko)
špetka jedlé sody
Postup:
V mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu s trochou vody. Opatrně vmícháme vajíčko a suché suroviny. Opatrně přilijeme zbytek vody, těsto by mělo být částečně tekuté. Opatrně přelijeme do dvou mističek do trouby, které jsme si předtím lehce vytřeli kokosovým olejem a vysypali kakaem. Pečeme cca na 200C 6-9min podle velikosti mističek. Těsto by mělo být zvenku upečené a zevnitř tekuté. Servírujeme s čerstvým ovocem a jogurtem J
Autor článku: osobní trenér fitness Monika Šveňhová
Komentáře