PŘÍSADY (na 185 ml sklenice)
půl čajové lžičky celého kmínu
1 šálek (245 g) domácího jogurtu
3 osminky šálku (175 ml) vody
sůl a pepř podle chuti
led (nemusí být)
2 až 3 lístky máty, na ozdobu
Postup:
Kmín opražte nasucho v malém hrnci (bez oleje na středním plameni). Míchejte, dokud nezíská tmavě hnědou barvu (nemělo by to trvat déle než minutu), a ihned ho sundejte z plamene. Nepřipalte jej. Pokud chcete, dejte si několik semínek kmínu stranou na ozdobu.
V mixéru smíchejte zbývající kmín, jogurt, vodu, sůl a pepř.
Nalijte do sklenice; pokud chcete, přidejte kostky ledu.
Ozdobte lístky máty a zbylými semínky kmínu a podávejte.
Zdroj: Raman Prasad - Vaříme zdravě bez lepku, cukru a mléka, CPRESS
Související články
Komentáře