Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

Pajka (Pá, 29. 12. 2006 - 13:12)

Zuzko, ví Tvůj přítel o tvých potížích? Ptámse proto, jestli nejsi napjatá, že se Ti v jeho přítomnosti udělá nevolno. Možná, žes o tom už psala, pak promiň, můj mozek asi nestíhá vstřebat každý detail.

Johanzi, však jsem nepsala, že Rivotril rovná se Neurol nebo Lexaurin. Prostě látka z téže skupiny benzodiazepimů, tečka. :-)

evakrk (Pá, 29. 12. 2006 - 12:12)

Koťátkooooooooooooooo.

Dášenda (Pá, 29. 12. 2006 - 10:12)

Ještě vám chci říct ,že mě celou noc tlačily v posteli kostičky z lega ,které mi tam nasypala dcerunka,takže průběžně jsem je vyhazovala z pelechu připadajíc si jak "princezna
(trochu teda už obstarožní:)),nu což :)) na hrášku :))

Dášenda (Pá, 29. 12. 2006 - 10:12)

Ahojík z mírně zasněženého Berouna,

Evi krk ,tak jsi dobrá ,žes to včera zvládla na 1 :))zahnala si agorku,ta musí být vzteklá :))
Můj bratr jede dnes snoubordovat k vám do Krkonoš.A v půlce ledna jede zas na prkno do Itálie.

Já musím přiznat ,že se moje panika po vánocích mírně zhoršila,asi je to tou menstr. a nachlazením ,ale cítím občasný slabosti,což už jsem dlouho neměla.Neurol už si ale dnes brát nechci.Musím teď na nákup od 22.12jsem do obchodu nepáchla :))

Mějte se prímově
DÁŠENDA ,BEROUN,0,ZATAŽENO ,PIN3

evakrk (Pá, 29. 12. 2006 - 10:12)

Ahoj z hor všem.
Teda lidičky, já to včera ustála se ctí, dokonce se mi i líbilo a jak tu teď čtu, tak vy jste mě ještě chválili.Teda já rostu. díky vám.
Tak koukejte, já holka z vesnice přišla mezi těch horních deset tisíc, teda bylo jich tam míň. Když jsem sjela pohledem přítomné dámy, s potěšením jsem zjistila, že mé oblečení bylo mnohde i líp sladěno, pěpka dala pokoj, různá exotická jídla jsem správně dala na talíř a snědla, ničím se nepokydala, podívala se na naši zlatou mládež jak se chová a potěšilo mě, že moje děti i když jejich ruce zdobí často šmír, jsou nějak takoví lepší.Na manžela jsem se přestala mračit hrozně rychle, na závěr jsem dokonce vypila sklínku červenýho a dobrý.Navíc jak na objednávku celý Špindl zasněžený, kouali jsme z oken jak venku krásně jak na objednávku padá.Cesta domů dobrá, my s mužem prožili pěkný i zbytek noci,neboť moje měsíční problémy byl planý poplach. Ráno ni volal kluk, jak jsem přežila, no řekněte, co mi ještě chybí ke štěstí.
Ale to neznamená, že ze mě bude flamendr. Zjistila jsem, že to jde, teda s neurolem, ale ten beru stejně pořád a ten Silvestr na gauči taky platí. Ale začínám hledat vhodný termín a ostov na jarní dovču.
A vy nováčci, na nic nečekejte.A běžte k odborníkovi.Abyste se v tom neplácali jako já 8 let a teprve poslední rok s AD žiju.

Jitka B. (Pá, 29. 12. 2006 - 09:12)

Ahoj.
Evko - na Silvestra si připíjím vodou nebo colou. Alkohol jsem nepila nikdy a vždycky jsem byla doma, tak to už nikdo neřeší.

Zuzko - být na práškách v 19-ti letech není nic hrozného. Já jsem byla na AD už ve 14-ti letech. Pak jsem měla pauzu a teď je mi 25 a jsem na nich zase. Docela mi to vadí, ale už jsem to bez nich nezvládala. A jako každý mám i já strach z toho, že už to nedokážu bez nich. Podle doktorky bych je měla brát alespoň rok. Takže do srpna.

Valentyna (Pá, 29. 12. 2006 - 09:12)

Johanzi mluvíš mi z duše.Já jsem to udělala taky.no vlastně žeru celý svátky.Fuj,stydim se.Nejdou mi dopnout rifle.Ode dnes se kontroluju:-)Všechno jídlo rozdám!!Zbyde jen jogurt a mrkev!

evakrk (Čt, 28. 12. 2006 - 23:12)

Jsem doma, živá, zdravá, bez depky a pepky a spokojená, že jsem to ustála.

Návštěvník (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

Ráda bych ještě reagovala na Jitčin příspěvek ohledně nemocí srdce. Taky sem hodně slyšela o tom že se to stává, ale na druhou stranu si říkám, že ty lidi k tomu většinou mývaj předpoklady nebo nějakou srdeční vadu, na kterou jim nikdo nepřišel. Třeba se jim to projevuje už dávno před tim, ale zvlášt sportovci který se navíc věnujou vrcholovýmu sportu si nějaký příznaky moc brát asi nebudou. A pak to skončí takhle. Ale myslim že mladym lidem, který nežijou v nějakym takovym vypětí a nebo netrpí těžkou obezitou se to jen tak nestane.

JOHANZ (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

ANO PŘÍZNÁVÁM SE PŘEDE VŠEMI NEVĚDA KDO NAPSAL PŘEDCHOZI PŘISPĚVEK ŽE JSEM PRASE, PROTOŽE JSEM SEŽRAL VŠECHNO CO JSEM VIDĚL A TEĎ JE MI BLBĚ A MÍSTO ABYCH SPAL TAK PIJÍ BYLINKOVÝ ČAJ A ČUMÍM DO COMPU A TO JDU RÁNO NA 5 HODIN DO PRÁCE NO SNAD SE VZBUDÍM TEDA JESTLI USNU....

Zuzka (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

Všem vám moc děkuju za odpovědi.Rozhodla sem se, že k nějakýmu doktorovi přece jenom zajdu a promluvim s nim o tom.Blbý je, že o tom nemůžu s nikym moc mluvit. Máma mě sice chvílema chápe, ale zároven si sem tam neodpustí poznámku, že být v 19ti na práškách je dost pitomý:-(Pak si říkám jestli jenom nejsem třeba rozmazlená nebo pohodlná.Přítel mě taky ¨moc nechápe, řekne mi at věci neberu moc vážně a at se víc usmívám na svět:-)což sice ráda udělám, ale ten vnitřní pocit to moc neovlivní. Tedka máme jet spolu na silvestra na nějakou chatu a já už se třesu jenom když pomyslim na to že se mi tam udělá zle. Nevim proč, ale z nějakýho důvodu mě přítelova přítomnost spíš rozrušuje než uklidňuje. Říkám si že se nad to musim povznýst. Někdy to de, ale někdy je to nad moje síly i když si pořád opakuju jaká je to blbost:-(
No, už si nebudu stěžovat,zajdu k nějakýmu doktorovi a uvidim:-)Každopádně všem ještě jednou moc děkuju za odpovědi, je to moc fajn když se můžu svěřit a nikdo to neodsuzuje.

JOHANZ JE... (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

... NECHUTNÉ PRASE PRASÁCKÉ!!!

JOHANZ (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

PAJKO JA VÍM ALE PŘECE JE TAM ASI TROCHU ROZDÍL ,JAKO MEZI LEXAURINEM A NEUROLEM TAK I RIVOTRIL JE JINÝ....ALE UČINKY NEMOHU POSOUDIT I KDYŽ HO MÁM DOMA TAK JSEM JEJ JEŠTĚ NEVZAL (MYSLIM TIM RIVOTRIL)

Valentyna (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

Jo,me taky stuhnou svaly.Někdy mě začne brnět leva ruka i noha.když se nějak odpoutám,zabavím se,přejde to ani nevím jak.Jen se tomu nesmí člověk poddat.

Evka (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

A urcite se vam taky stava,ze vam pri panice nebo ukosti ztuhnou svaly..Mne hlavne nohy.

Evka (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

Valentyno,ja beru ty 4 mesice Apoparox,jen 20 mg rano.Pry je to mala davka.a k tomu nic jinyho.ze zacatku to byla pulka Lexaurinu a ted uz vlastne strasne dlouho nic.Ja jsem ten Lexaurin mela este predtim nez jsem mela AD,pak jsem sama od sebe vysadila a zhorsil se muj stav,tak jsem sla k psychiatrovi a potom jsem dostala az AD.A Lexaurin nosim jen kdyby nahodou,ale i kdyz me to postihne,tak po nem nesaham.Snazim se to bud rozdychat a nebo se od toho nejak odpoutat,zabavit se necim...

Pajka (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

Dášendo, však tak jsem to taky myslela :-) Vím, že je Eva statečná. Už jen to, co si vytrpí s páteří, by psychicky rozhodilo i mnohého zdravého člověka.

Dášenda (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

Martino děkuju,
písla jsem ti na mail.

Pajka (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

Dášo, léky zaberou a bude zase líp, uvidíš.

Zuzko, Ty sis rovnou odpověděla, co se týká psychiatra. Ono to bez léků téměř nikomu nejde. Takže se zbytečně netrap a jdi do toho. Čím víc zlých zážitků budeš mít, tím déle a složitěji se jich budeš zbavovat, podvědomí je silná zbraň. Takže bych nic neodkládala a začala s PP pod vedením odborníka bojovat. Příznaky máme každý odlišné. Někomu buší srdce, jiný se dusí, další má pocity neskutečna atd. V tom je PP obrovsky kreativní. Léky na ukidnění Ti napíše i obvodní lékař, možná, že máš dobrého profíka. Taky neurolog. Ale nenechávej to tak, jestli Tě úzkost trápí téměř nonstop, je to taky na terapii, možná víc, než nějaká ojedinělá ataka. Běž hned zítra, tohle opravdu zvládne v akutní první i praktický lékař.

Jiři, mně to tak v davu taky dělá a vím, že tam hrají roli právě i ty negativní zkušenosti v podvědomí..., zkrátka už to v davu očekávám, jsem napjatá a to je první krok ke slabosti.

Johanzi, Rivotril je taky benzodiazepamová látka, která účinkuje podobně jako Neurol. Je určen k léčbě epilepsie, ale na PP je často taky předepisován, jak jsem tu za tu dlouhou dobu postřehla.

Dášenda (Čt, 28. 12. 2006 - 21:12)

Pajko ,to je pravda ,že by s e člověk s agorou neměl zavírat doma.To ale není naštěstí případ Evinky krakonošky ona je vážně moc statečná když zvládá i letadla :))
Já jen myslela ,že ona nemiluje ty večírky jako takové,už to tu párkrát tak napsala ,že nerada třeba restaurace a tak.To ale nemaji rádi i někteří lidi a ani ničím psych.netrpí.
Takže tak ,protože Eva se se svou
agorkou poprala myslím dobře a nenechala se od ni ovládnout.

EVKO ,všem nám je občas blbě od paniky i když se léčíme už delší dobu ,já konkrétně 8měsíců na AD.
Když nejsem ve své kůži ,což se děje zrovna tedka po vánocích ,jsem nachlazená tak PP
na mě vystrkuje růžky.Prostě dává o sobě vědět ,abych na ni náhodou tak docela
nepozapomněla.
Říkám ji holka já vím ,že si se mnou, jsi zkrátka věrná ,ale ukazála ses,já to beru na vědomí ,ale teď prosím mě zas dej pokoj :))
Takhle to s ní pytlíkuju ,přijala jsem ji totiž za svou:))

LUCI ,to víš že jsme nezapomněli ,jak bychom mohli:-))
NAPIŠ o kočině a o tom jak se vůbec máš ?

KRÁSNOU DOBROU NOC Z BEROUNA -2,SNĚŽÍ A JE TO KRÁSNÝ :-))škoda že nenasněžilo o pár dní dřívea ježíšek nemusel přiletět na blátě :-))

Reklama

Přidat komentář