Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

aleea (So, 30. 12. 2006 - 21:12)

Já začala na jedné, nyní jsem na třech a celá se třesu.

Dituša (So, 30. 12. 2006 - 21:12)

Začla jsem na jedné tabl. pak to ale nebylo pořád ono, dr. mi zvýšila o pulku a paráda...při vysazování zas po půlkách snižování až na nulu, pak pár dní mi bylo jak na houpačce,ale jinak OK.držím se.Ted jsme nemocná,pořád se nám to doma točí...smrky, kuci , ztráta hlasu...hnus.Tož mi není hej.dobrou noc..

Evka (So, 30. 12. 2006 - 21:12)

No a pripitek nevim nevim..Je asi taky usrknu.Ale vzdycky,kdyz se napiju alkoholu,tak mnou projede uzkost,jako co se mi ted stane,kdyz jsem se napila,jestli to nebude mit nejake neblahe dusledky..a to mi nestoji za to:)

Evka (So, 30. 12. 2006 - 20:12)

a kolik jsi mela na zacatku??a proc zvysovano?Mne ted v posledni dobe taky polivani horka,to prevlada.Jinak nic zavaznyho.Taky uz jsem stihla zjistit,ze se to zhorsuje pri stresu a treba pred menstruaci.Joo snazim se vydrzet,ale ted se ten stres bude hromadit a to s nastavajicim zkouskovym obdobim.Se bojim,ze se jim tam nekde sesypu.Ale ssnad ne.Musim zaklepat.Taky ho budu travit v klidu u kamaradky.Mely jsme jet do Prahy,kamaradka tam pracuje,tak na Vaclavak,ale jak jsem dneska videla Volejte Novu,kde rikali,ze je to akce az pro 25tis.lidi,tak jsem si oddychla,ze tam nejede,pac bych to tam neprezila:).Ted treba jak jsem strasne vycerpana z toho uceni,jak pri testu ze sebe vydate vsechno,tak jsem pak jak prejeta,strasne unavena..a to me taky neposili na psychice.

Dituša (So, 30. 12. 2006 - 20:12)

Evko, brala jsem ho dva roky, postupně zvyšováno až na jeden a půl denně, ted už přes rok neberu.je to i tak rozdíl jak hrom..než když jsem neznala AD a to,že může být člověku i trvaleji dobře bez ES...i když poslední dobou mě zas zlobí arytmie a polívání horka...vydrž a bude fajn .Zrovna jsem četla,že i lidé,co jsou po infarku a jiných srd.příhodách a padnou do depresí se ordinují AD 3.generace,nejlíp paroxetinová.-).
taky jsem bývala ve společnosti docela OK,i přesto jsem vždy měla při společ.akcích arytmie.Strašný.ted jsem to zas naposled zažila před svátky.je to stresem...a stres vyvolají klidně i úzkosti,hluboko usazený strach z něčeho,třeba klidně stud...a kapka lihu k tomu a je naváto v hlavě ,v rukou a všude...pepka na spadnutí.Já většinou začnu zrácet kontrolu, současně i dech,lehce se opotím a doufám...Silvouše trávím v klidu rodinného kroužku,obzvláště ted,když jsou děti malé:-).Snad zvládnu aspon přípitek, teda mimino,snad se nepoblinká...pak z mlíčka ovoněného šampíčkem.a snad mi manžel neusne před půlnocí...ahoj.

JOHANZ (So, 30. 12. 2006 - 20:12)

TAK K TĚM DÝCHACÍM CVIKŮM....K NEJVĚTŠÍMU A PRVNÍMU ZACHVATU PP U MNE DOŠLO V DOBĚ KDY JSEM BYL ABSOLUTNĚ ZRELAXOVANÝ ,ŘEKL BYCH PERNAMENTNĚ V NIRVÁNĚ PO DOBU TŘÍ MĚSÍCŮ....POTOM CHŘIPKA ANTIBIOTIKA A PAK TO ŠLO Z KOPCE Z KLIDU SE STAL NEKLID KTERÝ V OBDOBÍ NĚKOLIKA DNÍ NARUSTÁL AŽ DOŠLO K ATTACE....TAKŽE.....Z NIRVÁNY DO CHAOSU....BOHUŽEL NÁVRAT SE PO DOBU 6 LET NEPODAŘIL I KDYŽ JSEM SE SNAŽIL VŠEMI ZPŮSOBY VČETNĚ DÝCHÁNÍ...JEN DILČÍ VÝSLEDKY

DYCHÁNÍ JE DOBRÉ ALE V PŘÍPADĚ ZACHVATU JE K NIČEMU ...TAKTÉŽ PROMIN

MARTINO

...HOMEOPATIKA....JEN DŮSLEDNÉ APLIKOVÁNÍ VŠECH POSTUPU KOMBINACE LÉKU ,PSYCHOTERAPIE,AUTOSUGESCE, I HOMEOPATIK...MŮŽE NÉST VÝSLEDKY....TOTO SE MI UŽ NĚKOLIKRÁT OSVĚDČILO...ALE JE TO NEKONČÍCÍ BOJ...KDYŽ PŘESTANEM PROTOŽE SI MYSLÍME ŽE JSME SE UZDRAVILI..DOSTANE SE OPĚT NAVRCH PORUCHA A ZAČNE SE PŘIPOMÍNAT....TAKŽE DENNODENNÍ CVIČENÍ ANO ALE BOHUŽEL Z MYŠLENKA PROČ CVIČÍME NÁM NEDÁ ZAPOMENOUT NA PANICKOU PORUCHU A KDYŽ PŘESTANEME A ZAPOMENEME OPĚT SE SAMA PO ČASE PŘIHLÁSÍ...

PANICKÁ PORUCHA JE PROSTĚ ZKRAT KTERÝ SE ZAPSAL DO MOZKU TAK HLUBOCE , ŽE PŘEPROGRAMOVAT SE ,JE VELMI OBTÍŽNÉ, NE LI NEMOŽNÉ...

ALE NEZTRÁCEJTE HLAVU MALOVĚRNÍ DÁ SE Z TÍM ŽÍT...

PRO PP JOHANZ OSTRAVA NÁLEDÍ ZIMA TMA A DYMÍCÍ KOTEL...

Martina - BACHO (So, 30. 12. 2006 - 19:12)

Na www.bachovy-esence.cz si v seznamu kapek na psychiku

můžete vybrat až 6 druhů z různých kapek,

Lenka Samková Vám je nakape dohromody, poštou zašle, a při atakách je můžete užívat. Užívali jsem je celá rodina s velkým efektem. E-maily na možné objednání

- lenka.sam"post.cz
lenka"bachovky.cz

Evka (So, 30. 12. 2006 - 19:12)

Ahoj Dituso,jo ja ho beru.Ty taky a kolik??ja jen 20mg rano,jinak vubec,pry mala davka.teprve 4 mesice.Ale jako rozhodne rozdil od te doby,jak mi bylo pred tim:).Mam ho od zacatku,jsem ani AD nemusela menit.V pulce ledna mam jit na kontrolu,ale jeste se necitim uplne oká.Jde to jeste znat.Takze prave radsi ani na Silvestra nikam nevyrazis.Zvladnu sice ruzne diskoteky,bary,skolu,vsechno,ale toto by mi myslim jeste nesvedcilo,natoz kdyz by vsichni byli pod vlivem alkoholu.Ja se dokazu bavit i bez toho,zvykla jsem si a kazdy me jeste chvali:),ze jsem fakt dobrej spolecnik:).Takze si rikam,ze pristi rok si to vynahradim,ani treba narozeniny jsem nemohla poradne oslavit...Pouze rychlymi spunty:).A nebo vzdycky jen usrkavam Sangriu,ta je skvela:).

Dituša (So, 30. 12. 2006 - 18:12)

Při černé hodince ,kdy mám chvíli sem kouknout,vás zdravím a přeji v klidu prožitý silvestrovský den, večer i noc,bez úrazů,depek a úzkostí...

Evko-uvař si černý čaj,pytlíkový, pytlíky dej na chvíli do mrazáku a po krátkém vychlazení si je na chvíli přilož na oči a relaxuj...taky by neškodil heřmánkový odvar ,v něm namočit kusy vaty a omývat očka...sice to není ani jedno k aplikaci přimo do očí,ale na unavené oči životabudič.Ty bereš Apo-parox,zahlídla jsem tu ,že někdo bere,ted nevím,asi ty...mně moc pomohl,tak at i tobě.

Jitka B. (So, 30. 12. 2006 - 17:12)

Evko - třeba to bylo jenom venku ze sněhu. Taky se mi to stává, když se sluníčko odráží na sněhu. Dobré jsou kapky Visine nebo Oftalmo - septonex, ale ty asi doma nemáš. Bylinka se doporučuje světlík lékařský, ale ten asi taky doma nemáš. Tak hlavně odpočívej a nekoukej pořád do počítače.
Když jsem psala diplomku, tak jsem měla s očima taky problémy. A přečetla jsem si, že by se při práci s počítačem mělo hodně mrkat a dělat přestávky. V těch přestávkách by se mělo dívat do zeleně.
Také existuje čaj - Bystrý zrak. Ten ale nemám vyzkoušený.

Návštěvník (So, 30. 12. 2006 - 17:12)

Panická porucha 7. díl

Evka (So, 30. 12. 2006 - 16:12)

Zdravim vas vsechny.Tak troska snehu se dostala i k nam.Jsme ted byly s mamcou na prochazce a dobry:).Jsme se provetraly.Sestra nam odjela na chatu,kde oslavi i Silvestra.A ja jeste nevim,kde budu.Zda se mi,ze letos jsou vsichni jaksi doma:).Me ten Silvestr letos nebere.Bez alkoholu:(.A jeste kamaradka nema cas,pracuje a druha dela po novym roce zkousky,takze ani nikam nejedem.Tak snad i u nas na vsi to bude oká.Ty jooo ale musim vam rict,ze je mi faaajn,az na to ze me venku strasne stipaly oci,asi je to z toho pc a vetru venku.Neznate na to nejakej prirodni lek,pac doma nemam zadny kapky do oci..

evakrk (So, 30. 12. 2006 - 15:12)

Já vím, bouří se mrchy.
A kde máme šťastnou majitelku nové kočičky?

Pajka (So, 30. 12. 2006 - 12:12)

Evi, měla jsem na mysli hormony naše vlastní, které si u nás v těle dělají, co chtějí. Organismus je řízen nervy a hormony, tak to je a existují-li léky, které je dokáží zase dát do normy, pak poděkujme výzkumu, že lidem pomáhá. A je pravda, že je spousta přírodních látek, které účinkují na jakýkoliv neduh, takže babka kořenářka poradí :-)

evakrk (So, 30. 12. 2006 - 12:12)

Ještě já.
Jaterní testy a vůbec celý rozbor krve jak mimino.
A k těm hormonům, mám nemocnou krev a tak veškeré hormony jsou pro mě tabu. Musím si to protrpět, ale prý jsou i nějaké nehormonální přípravky v lékárně. Jenže jsem lajdák a když se cítím dobře, nic si nekoupím.

Valentyna (So, 30. 12. 2006 - 12:12)

Pajko děkuju moc za radu,fakt jsi mě uklidnila.Já se léků vždycky bála.Asi jako každej..Bohužel momentálně se bez nich neobejdu.Jsem ráda,že jsi mi to vysvětlila.

Pajka (So, 30. 12. 2006 - 11:12)

Evi R, věřím, že přijdeš, asi budu taky nakukovat :-)

Dandy, no konečně, žes písla, ale jinak díky semtam mailu víme, že jsi :-)

Johanzi, nechávám si krevní rozbor dělat cca 2x ročně a vždy mám jaterní testy v normě. Takže tady hlavní nebezpečí není. Myslím, že zákeřnost spočívá v tom, že lék bereš a nezabírá a tak přidáváš a roztáčí se spirála závislosti a tím jsem si po těch letech zcela jistá, že netrpím.

Martino, relax by mi taky šel, dýchat jsem se naučila i to praktikuju, ale když to přijde, cítím, že je to rozhozená chemie, hormony si skotačí a tak je nejúčinnější a nejrychlejší je chemicky srovnat, pokud člověk nevolí strastiplnější cestu, která je možná v konečném důsledku efektnější, ale logiku to nedává, protože chemická nerovnováha má tendenci se vracet a protrpění ataky či dlouhodobé psychické vypětí uškodí víc, než ta tabletka 1.pomoci, teda můj názor i zkušenost. Jak srovnat tělo, aby si premenstruačně nebo klimaktericky nebo poporodně chemicky hormonálně nevyšilovalo? Žiju dost hekticky a je fakt, že nemám moc času na sebe, ale na druhou stranu mě práce přeladí a často si ani nevzpomenu, že bych měla lék vzít. Jojo, problém nastává, když je klid a člověk si chce vychutnat třeba pletení a motání vánočky, tělo se taky poplete a zamotá a slabost je tu co by buk. :-)

evakrk (So, 30. 12. 2006 - 11:12)

Ježiš, Dandyyyyyyyyyyyyyy, holka zlatá ahoj.

evakrk (So, 30. 12. 2006 - 11:12)

Ahoj z hor.
Žiju. Teda , ne že bych byla ráda, že vám bylo taky blbě, ale uklidnili jste mě. Zaspala jsem to, dnes jsem unavená, ale je to i určitě spojené s tím, jak jsme nachcípaná, takže dne nic nedělám, budu ležet a číst.
Martino, to co píšeš o cvičení je fajn, ale skutečnost je trochu jiná. Já si dýchám taky , ale vždycky to nejde. Včera se mi udělalo zle, když odjela návštěva, ale ještě doma dospělé děti s přáteli, já motala vánočku a najednou to bylo tady. Když nechci všechny kolem vyplašit a navíc ani nevím , kam bych s tou hudbou a cvičením zalezla, jedina možnost jak přežít je v dané situaci neurol a čistý vzduch. Být doma sama , nebo s mužem , třeba bych to zkusila, ale před tolika lidma.........
Jen mě ta mrcha zas trochu srazila hřbínek, před tím jsem dva dny běhala po horách, pak ten večírek, šťastná, že zvládám a pak najednou prásk a ta sviňa je zas tady.A v plný síle.
Jsem ráda, že se objevila Nika, Dana, Rokytka, duše zbloudilé.
Dano na každýho se vykašli, já abych nemusela pořád něco vysvětlovat, tak si nechám něco nalít a pak sklínku někde odložím a nebo řeknu rovnu, že teď beru léky, ke kterým se alkohol nesmí, udělám svůj příjemný ksicht a většině to stačí. Je fakt blbý, že dnes je nenormální nepít, taky mi to vadí. I to je jeden z důvodů , proč se mě nikam nechce.Doma si třeba někdy něco malého dám, ale málo kdy.
Zatím čaves, ještě nakouknu.
Jak říkala Růžičková, " zas načumuje divizna jedna"

Dandy (So, 30. 12. 2006 - 11:12)

Ahojte všichni, tak jsem se sem konečně po dlóóóóúhé době zase dostala. EvinkaKrk mi psala, že už je PP6, tak jsem přišla mrknout. Už jsem tu nebyla snad půl roku, nějak nebyl čas, nálada apod.Chtěla jsem si přečíst o co všechno jsem přišla, ale když jsem viděla kolik toho je, tak to bych četla asi dalšího půl roku:-) Ale PP6 jsem prošla a jsem ráda, že je tu pořád taková přátelská a fajn atmosféra. Je tu spousta jmen, které neznám, ale jsem ráda, že jsou tady pořád i "staří" známí. Myslím na Vás ale často.Opravdu. Snad ten blázinec teď trochu poleví, a já sem kouknu častěj:-) Zatím Vám přeji krásné a pohodové svátky.

Reklama

Přidat komentář