Zdravé stravování
My jsme vločky, ovoce a zeleninu dávali morčeti.
Chci co nejdůsledněji dodržovat. Jednou ten den, kdy se to už proždy podří, nastane. Kaše + vločky + ovoce anebo zelenina. A sem tam kuře:)
Tak pokud to maso bude z kmenových buněk toho zvířete a bude zdravotně nezávadné, to mi asi vadit nebude.
odpůrci se bojí růstových hormonů a dalších látek, které mohou v umělém mase být. V mase ze zvířat jsou však tyto látky též hodně zastoupeny, pokud nejde o biochov na loukách.
Je zavádějící používat pojem "umělé " maso. To evokuje, že snad bude vyrobeno z ropy nebo z čeho. Ale ono vznikne z kmenových buněk, čili z živého organismu. Stejně jako k vývinu a narození mláděte je potřeba interakce spermie a vajíčka, což jsou samozřejmě živé organismy.
Máš pravdu - ení to úplně umělé - je již nějaký oficiální název tohoto masa?
Tóčo začne, až nám budou dávat umělé maso. Již se na tom pracuje a údajně má být k chuťově k nerozeznání od pravého masa. Bude vypěstované z kmenových buněk daného zvířete.
Samozřejmě ty potraviny lidé budou kupovat dál a doma si to dochutí. Já si pamatuji, že otec někde jednou koupil držťkovou polévku. A ta neměla vůbec žádnou chuť. Ale když se pořádně osolila a omagovala, nebo se místo toho přidal Fondor, tak se to dalo sníst. Nakonec není problém si solničku či Maggy nosit stále při sobě.
Také s německým ministrem zemědělství souhlasím. Důsledkem úbytku cukru soli a tuků v průmyslově vyráběných potravinách bude to, že se uvedené potraviny nebudou dát žrát. Lidé je v důsledku toho přestanou kupovat a jejich výrobci zkrachují.
Já si to nemyslím. Co by lidi jedli? Koupí si to a doma si to případně přisolí či přisladí. No a někteří si zvyknou. A o to jde.
Německý ministr zemědělství navrhuje, aby ve vyráběných potravinách výrazně ubylo cukru soli a tuků.
a to je dobře
Podle novelizované vyhlášky bude povinně ve školních jídelnách jedno vegetariánské a jedno veganské jídlo. Doufám, že si příslušný úřad udělal důkladný průzkum a zjistil, že je mezi žáky o taková jídla opravdový zájem. A nebo to dopadne jako vždycky. Nějaký úředník takovou věc nařídí bez znalosti reality. No a ta veganská a vegetariánská jídla budou končit v kanálu jako potrava pro potkany. Kdyby to alespoň odvezli prasatům. To už se ale dnes nesmí.
To se mi nezdá. Vegetarinske možná, ale i to je pro děti diskutabilní. Veganské je nesmyl a hlavně bych fakt chtěla vidět, co těm dětem budou servírovat? Máte odkaz na tu vyhlášku?
V poslední době se ve veřejném prostoru velice silně prosazuje trend zdravého stravování a obecně zdravého životního stylu. Myslím, že kupříkladu boj proti kouření je téměř vyhrán. Vzhledem k úplnému zákazu kouření v uzavřených prostorách dnes kouří už pouze malé skupinky dezolátů středního a staršího věku. Taktéž boj proti alkoholismu je na vítězném postupu. Příslušníci mladé generace také již téměř nepijí. Už proto, že alkohol je socializační droga a mladí dnes vedou spíše uzavřené a osamělé životy na sociálních sítích. Postupem doby se bude prosazovat veganství a vegetariánství. Nejnovějším krokem je vládní akční plán proti nadměrnému solení a slazení.
Je dobré si o tom víc zjistit. Zajdi k nim na stránky https://www.ketodiet.cz/ a napiš jim, nebo si to prostě prostuduj, Když si jen k běžnému jídelníčku dokoupíš tyčinky tak fakt nezhubneš, musí to být součástí toho dietního plánu a musíš mít celou dobu jen keto. Jak vrátíš hromadu sacharidů a kupuješ k tomu protejňáky, jsou to vyhozené peníze.
Tak v Rakousku vyrobili na 3 D tiskárně veganského "lososa" z nějakých hub. Možná se ještě naše generace dožije toho, že budeme žrát kořínky a vařit si polévku ze žaludů.
Zdravím, používám novou webovku https://lufik.net, kde jsou vyvážené jídelníčky. Stačí si vybrat podle kcal a obsahu ledničky. Neomezuji se, jím 6x denně a funguje to. Nepřibírám, mírně a pomalu hubnu.
Dobrý den. Měl bych jeden dotaz. Minulý pátek 31. března jsem si poprvé v životě koupil máslo. Nikoliv Ramu a podobně. Opravdové máslo. Tak se chci zeptat jak dlouho mi vydrží v lednici, než se zkazí. Podotýkám, že jej budu používat pouze na mazání chleba a housky. Neumím vařit a kromě kávy jsem nic v životě nevařil a skoro v padesáti letech už nemá cenu, abych se to učil. Zvlášť, když jsem sám. Díky za odpověď.
V Praze otevřelo první bezmasé řeznictví. Nabízí například tlačenku a párek z fazolí a sóji. To je samozřejmě úžasný krok směrem ke zdravému stravování. Nicméně musím upozornit, že bezmasý párek dnes nabízejí v každém supermarketu.
- Odpovědět
Pošli odkaz