Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Default User Image
Cynik - realista (St, 15. 5. 2024 - 04:05)

 

Evropský parlament dnes přijal deset legislativních návrhů k reformě evropské migrační a azylové politiky, která byla předběžně dohodnuta s členskými státy EU v prosinci loňského roku.

Solidarita a odpovědnost

Na pomoc zemím EU vystaveným migračnímu tlaku přispějí ostatní členské státy tím, že žadatele o azyl nebo osoby požívající mezinárodní ochrany přemístí na své území, poskytnou finanční příspěvky nebo operativní a technickou podporu.

Budou rovněž aktualizována kritéria, podle nichž je členský stát příslušný k posouzení žádosti o mezinárodní ochranu (tzv. dublinská pravidla).

Návrh nařízení o řízení azylu a migrace (zpravodaj Tomas Tobé (SE, EPP)) podpořilo 322 poslanců (266 bylo proti a 31 se zdrželo hlasování).“

https://www.europarl.europa.eu/news/cs/press-room/20240408IPR20290/parlament-schvalil-novy-pakt-eu-o-migraci-a-azylu

 

Těch 31 poslanců a poslankyň, kteří se zdrželi hlasování, bylo vlastně pro přijetí migračního paktu, sami si lehce spočítáte, jak by se změnil poměr sil, kdyby se alibisticky nezdrželi hlasování a byli by proti návrhu.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 15. 5. 2024 - 08:05)

no a nyní jsem zvědavej co s tím udělají naši Romové až zde budou ti ekonomičtí běženci ze zemí Asie a Afriky.

¨Myslíš že to nějakejma demontracema proti ekonomickým běžencům ta komunista vyřeší?

Jo,zde se jedná o sociální dávky a podpory v nezaměstnanosti. 

Teda hlavně,především a nesmírně důležitě se zde jedná o ty sociální dávky a podpory v nezaměstnanosti,protože zde vyvstane OBROVSKÁ konkurence a na jejich místě si dělat plané naděje,že Stát bude mít na všechny všechno jako dřív bych moc nesázel,..

Ale oni to ti Romově vyřeší !

Stejně jako při demonstracích proti Ukrajincům,spojí se s ulptrapravicí a neonacisty a BUDE.

Anebo dají těm Syřanům,Afgháncům anebo Somálcům na ulici po tlamě a bude !Oni s děsem a kvílením děsuplně prchnou pryč a již se neodváží na ulici vystrčit ani nos.

Ty hele Cyniku....myslíš že tento můj koment zůstane ? Anebo bude mít jepičí život a zmizí?¨

 

Já si myslím,že to druhé.

 

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 15. 5. 2024 - 04:05)

Členské státy EU v úterý na jednání v Bruselu definitivně potvrdily už dříve odsouhlasený migrační balíček. Ten se skládá z deseti bodů, přičemž zástupci České republiky se ve všech deseti z nich zdrželi hlasování. Důvodem je, že balíček nepovažují za pro Česko tak výhodný jako jeho dřívější podobu. Opozici proti všem bodům pak vyjádřily jen Maďarsko a Polsko. 

Balíček v úterý definitivně potvrdili ministři financí členských států. Tímto krokem skončilo více než osm let vyjednávání a přepisování jeho podoby.

Konkrétně se balíček skládá z deseti předpisů, které dohromady vyjdou na více než 1500 stránek. Ty obsahují nová pravidla na kontroly příchozích migrantů, které určí, zda mají nárok na nějakou formu ochrany, nebo zda budou deportováni. Celý tento proces má být zároveň urychlen a zefektivněn.

Balíček zavádí také princip, podle nějž těm zemím Unie, které jsou přetíženy migračním tlakem, solidárně pomohou ostatní buď tím, že od nich část migrantů převezmou, anebo je podpoří finančně či materiálně. Právě proti požadavkům na finanční podporu či přebírání uprchlíků od ostatních zemí se Maďarsko a Polsko dlouhodobě staví, a proto jako jediní členové EU hlasovaly tyto státy proti všem bodům balíčku.

Agentura AP uvádí, že mnoho mainstreamových politických stran považovalo odhlasování balíčku za nutný krok v boji se vzestupem radikální pravice. Poskytnuté řešení migrantské krize ji mělo oslabit v nadcházejících evropských volbách. Není ale jasné, zda bude balíček skutečně mít takový efekt, protože v platnost vstoupí až v roce 2026. 

https://1url.cz/B1Mcn

 

Daleko pravděpodobnější je, že efekt to bude mít právě opačný, zejména v zemích, kam budou nově nacpáváni imigranti, či které budou nuceny za nepřijetí platit tučné výpalné.
 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 15. 5. 2024 - 08:05)

Jdu dělat špekáčky.

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 15. 5. 2024 - 04:05)

Česká republika se stejně jako v únoru zdržela hlasování. Konečná podoba balíčku zhotovená během španělského předsednictví je totiž dle státních představitelů pro Česko méně výhodná než ta, na níž se předtím jako předsednická země samo podílelo.

O migraci jednal během své pondělní návštěvy Itálie i český premiér Petr Fiala. „Česká republika patří s Itálií k zemím, které chtějí jít dál, než kam nás dostal migrační pakt,“ uvedl Fiala po setkání s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jak dodal, důležitá je zejména spolupráce se zeměmi mimo EU. Za možnou cestu, jak si poradit s nelegální migrací, pak Fiala označil projekt italských center pro žadatele o azyl v Albánii. Ten ale zatím nebyl spuštěn.

Český premiér v pondělí rovněž uvedl, že migrační pakt je krokem k rozumnému řešení, nicméně nedostatečným. Česko se v této souvislosti zapojilo do neformální skupiny států, které chtějí jít v této záležitosti dál, řešit migraci právě i mimo území EU a bojovat s převaděčstvím a pašeráctvím lidí.

Zmíněná koalice států chystá dopis Evropské komisi a členským státům Unie, který by měli podepsat ministři vnitra nejméně 15 zemí EU. Volají v něm po „neotřelém pohledu na věc“ a „nových způsobech“, jak problému na evropské úrovni čelit.“

https://1url.cz/B1Mcn

 

Česká republika se stejně jako v únoru zdržela hlasování, což není ničím jiným, než vykurveností a alibismem pětislepené kolaborantské a vlastizrádné vlády národní zkázy.

Zapojení Česka  do neformální skupiny států, které chtějí jít v této záležitosti dál je jen kouřovou clonou pro fakt, že nebylo navrženo nejjednodušší a vysoce účinné řešení imigrace - ochrana unijních hranic, zrušení penězovodů pro vykurvené organizace, které aktivně cpou imigranty do Evropy, omezení sociálních dávek pro imigranty jen na sumy pro holé přežití.

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 15. 5. 2024 - 09:05)

Špekáčky,anebo klidně i klobásky. Špekáček tomu říkám,protože jsem vepřový bůček pomlel na desve s velkým otvorem a v díle jsou takové krásné,mastné sádelnaté hrudky ve vnitř a z venku na pohled přes střívko taky.

Dal jsem do toho majoránku,kmín,pepř,maďarskou pálivou papriku,sůl dávám 20 g na kilo díla a česnek,bude se dnes udit celý den na bukovém kouři.

Za maso,vepřový bůček a krkovičku s hvězím jsem dal v magacíně as 1500 kč a mám přes 7 kg klobásek !

Poctivých,masitých,nešizených a dietních prudce žravých klobásek do horké vody i na ohýnek k opékání.Ňam,JDU

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 22:05)

Jo, to je neoddiskutovatelné. 

Ale zas pude hodně firem na veletrh pohřebnictví, viz. čtvrtníček jak skákal padákem do otevřeného hrobu, když veletrh uváděl. 

https://edition.cnn.com/2024/05/13/europe/russia-surging-on-frontlines-analysis-intl/index.html

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 22:05)

Snaží se to nyní propagandisticky využít ve svůj prospěch. Ukrajina vojensky umírá na úbytě. Evropa nesmí se nechat vydírat. USA chce živit konflikt, nebo ne. Stejně po prohře Bidena, který he přestárlý a debaty s Trumpem projede, nastane nula podpory od USA. Tohle není Evropská válka, ten plynovod si sama neodpálila. Separatismus ona vojensky nepotlačovala, Krym državu Ruska a cíl Ruska po staketí a mnoha bitev Ruska o Krym historie, podobný Malvínám-Falklandům, neuznalo Rusku. Mělo se bránit viz. Argentina právně asi. Obyvatelé nepochybně Rusové Krymu převažovali. Jedině vyjednávat. 

Default User Image
Cynik - realista (Út, 14. 5. 2024 - 21:05)

Bez dalšího komentáře:

 

"Blinken has a night out in Kyiv bar"

 

 

https://twitter.com/pravda_eng/status/1790466915791499395

 

 

 

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 22:05)

Ok,dobrou noc.

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 21:05)

Yes. Late.

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 21:05)

To ego v nemocnici nikdo nepredci, o tom neni pochyb.

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 20:05)

Spolecns pohotovostnii ambulance chirurgie a ortopedie to taky stalo za to. Vecne se dohadovali kdo tam pujde a kdo to bude delat. Tak asi proto.

Default User Image
Seznam (Út, 14. 5. 2024 - 19:05)

"Válka na Ukrajině vstoupila do kritické fáze." (Už i Seznam couvá z vítězné propagandy.) Nemá smysl to rozebírat do detailů. Rusy žene vpřed slíbená pomoc USA a odveta za zničené vlastní objekty. Zjevně chtějí rozhodnout dříve, než se dostaví protizbraně a posily z NATO. Nastal čas jednat o míru, dokud není pozdě. Je třeba nasadit realistické politiky a umlčet chciválky.

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 18:05)

Není nad zkusenosti z milovane Ortopedie,jinak jsme v riti.

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 18:05)

Zlomenina v riti, to může být jedině kostrč.

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 18:05)

Doškoľovacieho,prosím vas na praci na chirurgii potrebujete i znalosti z VUML a to si nedelam kozy

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 18:05)

Říkalo se tomu ŠPUK. Škola pro udržení koryt. V případě chirurgů to byl ŠPUS. Škola pro udržení skalpelů.

Anonym (Út, 14. 5. 2024 - 23:05)

Vy se vyznáte. 

Default User Image
14.5. (Út, 14. 5. 2024 - 20:05)

No je to tak.

Reklama

Přidat komentář