Reklama

Psychiatrické centrum Praha - je dobré?

depresák z matf (Út, 12. 5. 2009 - 18:05)

for jade: Znáš nějakou lepší terapii nebo lepší psychiatrické zařízení, kde pacientovi věnují intenzivní individuální péči??
Co bys nám doporučila? Kde jsou inteligentní a nejenom průměrní psychiatři??? Kde je hledat?

Návštěvník (Út, 12. 5. 2009 - 15:05)

Pro Yossarian: za hospitalizaci na devatenáctce se platí 360 Kč za den, stacionář platí snad nějaký poplatek 3000 Kč za celou dobu.

Návštěvník (Út, 12. 5. 2009 - 15:05)

Já nevim, mně to tam přišlo dobré, ale je fakt, že jsem očekávala alepson trochu individuální pohovor s lékařem, třeba alespon 1krát týdně, což se bojužel nekonalo. Taky je fakt, že mi přišlo, že z lidí dost vytáhli osobní údaje a pak s tim nic moc nedělali, to záleželo na sestřičce, kterou měli a na tom, jestli se víc dostali k doktorům. Ale expozice mi přišly super a spoustě lidí pomohly, arteterapie se mi taky líbila, mam doma několik hezkých výrobků. No ale nejlepší na všem byla super skupina, která se nám sešla.

Yossarian (Út, 12. 5. 2009 - 12:05)

Já jsem teda v PCP nikdy nebyla , byla jsem jinde..........ale vy si myslíte že přijdete do zařízení a vrátíte se zdraví ??Takhle to asi nebude ...pokud vás při skupině otevřou , tam s tím už musíte pracovat sami .....
Já jsem zažila super psychoterapii v Kosmonosech...jezdila jsem tam spoustu let a dodnes z toho čerpám ....ale neviděla jsem jedinýho vyléčenýho neurotika.....něvím co čekáte .....
Ale ta terapie je placená a kolik stojí ??

jd (Út, 12. 5. 2009 - 12:05)

ono to rika vice lidi ale ne nahlas, protoze se boji. jen ti naivni obdivuji lekare, asi pro titul. ja se citim taky zneuzita, Martino. fobie jsou jako byly, penezenka je tenci, byla to draha dovolena, to pcp. a mimochodem, dr. Kosova a dr. Adamcova jsou naprosto prumerne lekarky. ve skupine jsme meli kluka, informatika z matfyzu, ten by tyto dve nafoukane damicky spolecne s hrabenkou Seifertovou strcil do kapsy pokud jde o nadani, prehled. ten kluk mel ocd a taky se nezlepsil.
vzdy dam na celkovy dojem, pocit. a ten bohuyel v pcp byl, ze je to komedie. do skupinove terapie, arteterapie nebo kbt popsane v knizkach ma lecba v pcp daleko.
ono se taky dost lidi nevyleci, protoze je nikdo neleci...je to jen takovy lehky nezavaznz pokecanicko misto terapie. proto vysledky nic moc.
a jeste vyzkumy upravene tak, aby to vypadalo dobre a pravdive. upravene vysledky y dotazniku a testu ukazujici super lecbu v pcp.
a uz jsem zvedava, kdy sem napise nejaky zase pracovnik pcp nejspis lekar predstiraje ze je pacient a je to v pcp vse bezvadny
jade

Martina (Út, 12. 5. 2009 - 12:05)

Byla jsem tam a po čase jsem začala mít pocit, že jsme tam byli spíš my pro doktory než doktoři pro nás. Jak píše jd, přetvářka, se vším co napsal souhlasím. Nejdřív se vás na všechno vyptaj, otevřou to ve vás a pak s tím nic nedělaj, jen to asi dál zpracovávaj do lejster. V podstatě jsem si přišla zneužitá. Vůbec mi nepomohli, naštěstí ani neuškodili. Ale něco mi vzali - víru v klasickou psychiatrii. V podstatě neumí nic vyléčit, jenom otravovat pacientovo tělo chemikáliemi, na kterých si doktoři dělají výzkumy a chemofarmy vydělávají miliony. Pacient je jen loutka, nic víc.

jd (Út, 12. 5. 2009 - 11:05)

tak zaprve, jste vyzkumna osoba, objekt. zadruhe individualni terapie neni. zatreti program casto odpada a je spis pro lidi prumerne, cloveku s vyssim vzdelanim moc noveho neda. zactrvte mnozi doktori jsou jen prumerni, meli stesti ze se dostali do pcp, asi konexe. zapate, a to je nejdulezitejsi, je to vse pretvarka a mnozi se zhorsili, coz nikoho nezajima. a rozpitvavaji minulost, otviraji bolesti, a ty potom neresi a neopovazujte si stezovat, v lepsim pripade vam na stiznost laxne odpovi a daji to k ledu doufaje, ze date pokoj. paklize ne, reknou, ze bohuzel prave u vas to lecit neslo, ackoliv pri prijmu tvrdili opak. rozhodne se neudrou. ono to vypada vymakane, skupina atd. ale neni to intenzivni, nenavazuje to na sebe a vystup je, ze skoncite a cumite, co dal. plno penez. osobne se citim ponizena tim, ze vylakali osobni info, aniz by je zpracovali. to teda boli. a nedoporucuju.
moje diagnoza jsou ruzne fobie a lehka porucha osobnosti.
tak, hlavne aby psali Rivotril a SSRI a jezdili si pak za to na kongresy i pres ocean. to je pohodicka, ze.
myslim, ze nektery poruchy se nedaji vylecit uplne, jen zlepsit, je to podobne telesnym chorobam, kazdopadne je to dobra hra, psychoterapie. nahrada opravdovych hlubokych vztahu, vestinou jednostranna.

fila (Po, 27. 4. 2009 - 07:04)

Na 23, ale už je to pár let. A ten pobyt mi pomohl. Ale je pravda, že bych se možná z deprese vzpamatovala i ambulantně ( při správné medikaci). U hospitalizovaného pacienta lze pružně měnit medikaci, to je velká výhoda oproti ambulantní léčbě.

Návštěvník (Ne, 26. 4. 2009 - 21:04)

Taky mi přijde, že 2. anonym to nějak moc katastrofizuje, já jsem byla za pomoc v PCP fakt vděčná a nevim, kam jinak bych šla,že by tam z někoho udělali trosku teda nevim.
Filo, ty jsi tam byl/a? Na 23 nebo 19?

fila (Ne, 26. 4. 2009 - 21:04)

Hej anonyme, nejsi ty tak trochu negativista?
Shledal jsi na PCP vůbec něco pozitivního?
Znáš nějakou lepší léčebnu než je PCP? Nebo nějakou jinou lepší terapii?

Návštěvník (Ne, 26. 4. 2009 - 21:04)

Pokud vim, tak Preiss je na 23, kde jsou jen hospitalizovaní, stacionář je na 19, jsou tam 2 a jeden je spojený s hospitalizovanými na 19 a je to tam asi jiné než na 23, určitě to někomu pomůže, já za sebe to doporučuju.

Návštěvník (Ne, 26. 4. 2009 - 19:04)

Naserou tam do vás prášky, které vás oblbnou a udělaj z vás závisláky. Budou mařit váš čas neefektivními aktivitami, které stejně tak z 1/3 odpadají. Budete tam jak pokusný králíci vyplňovat formuláře, které bude vyhodnocovat PhDr. Lejstro Preis, ale výsledky se stejně nedozvíte. Když budete u Lejstra Preise hodně škemrat, tak vám řekne, že vaše výsledky jsou v mezích normy pro vaši poruchu.

fila (Ne, 26. 4. 2009 - 17:04)

to je výkřik o ničem, anonyme - to nikomu nepomůže, ani tobě!!! Trochu konkrétněji!

Návštěvník (So, 25. 4. 2009 - 23:04)

nechodte tam, udělaj z vás trosku.

Návštěvník (So, 25. 4. 2009 - 20:04)

Já jsem to tam ted absolvovala a přišlo mi to super, určitě to zkus, asi tě to uplně nevyléčí, ale ukáže ti to cestu, jak dál. Určitě už máš nějaké zkušenosti z Palaty, tak budeš dobře spolupracovat, což je základ. Pokud máš nějaké otázky, klidně se ptej. Ale na tvém místě bych teda začala na psychiatrii chodit, není to žádná slabost, léky taky můžou pomoci a někdy je dobrá individuální psychoterapie, nevim, jestli ti skupina vyhovuje. Někomu se to taky zhoršilo, ale většině spíš zlepšilo.

Pavla (Pá, 24. 4. 2009 - 21:04)

Ahoj.Čtu tady vaše příspěvkyj,je to zajímavé. Mám nastoupit do stacionáře psychiatrické centrum-léčba měsíc.Mám za sebou stacionář v Palatě-2007,zhoršilo se mi to.Předtím žádné léky,psychiatr,vše jsem zvládala sama.Nemůžu si najít práci-hrozný strach z pohovoru,cestování metrem zvládám jedině s poslechem hudby,omdlela jsem v obchodě,bojím se lidí.Snažím se být silná,nevěděla jsem,že je to fobie.Léky neberu,žádný psychiatr.Máte někdo zkušenost s tímto stacionářem a se zhoršením stavu po Palatě.Chci být zase v pohodě,na Palatě mi napsali,že mám smíšenou úzkostně depresivní poruchu.

Návštěvník (So, 7. 3. 2009 - 11:03)

Mně to tam teda přijde dobrý, asi nepomůžou tomu, kdo o to opravdu nestojí, ale na úzkostné poruchy a lehčí deprese je to tam podle mě fajn. Pokud má někdo opravdu těžké deprese, tak stejně nic jiného než léky ev. ECT ho nespasí, ale v PCP je možnost i fototerapie, repetitivní transkraniální magnetické stimulace mozku, ... určitě tam jsou odborníci a léčí podle nejnovějších poznatků.
sis - na jakém oddělení a s čím jsi byl? Co se ti tam nelíbilo?

kája (So, 7. 3. 2009 - 09:03)

v porovnání s jinejma léčebnama to tam prej není zlý.
Pro sis - tobě tam v ničem nepomohli? Depresivním lidem tam prej jakžtakž pomůžou. Tobě ne?

sis (So, 7. 3. 2009 - 03:03)

nestojí to tam za nic.

mandibula (Čt, 26. 2. 2009 - 10:02)

ahoj, podívej se na www.pcp.lf3.cuni.cz ..léčebná péče.... klinika... jednotlivá oddělení a hned budeš vědět jaké tam jsou novoty...

Reklama

Přidat komentář