Reklama

Psychiatrické centrum Praha - je dobré?

lena (Po, 15. 6. 2009 - 20:06)

Martasi,
na kterém jsi pavilonu?
Jaký je tam denní program?
Jak často je vizita nebo pohovor s lékařem? Díky za info a přeji ti zlepšení zdraví. lena

to Pavla (Po, 15. 6. 2009 - 17:06)

A můžu se tě ještě zeptat, kolik je lidí ve skupině na Palatě? Díky, at se daří v PCP.

Martas (Po, 15. 6. 2009 - 15:06)

jsem tejden v pcp Praha, prostředí krásný sestřičky hodný ale jinak nic moc psychoterapie málo

Pavla (Pá, 12. 6. 2009 - 15:06)

Palatu jsem ukončila v roce 2007- v listopadu,možná to všechno dobíhá.Je tam moc pěkné prostředí,ale mne se tam otevřely staré rány,tak jsem to moc nevnímala.Také hodně záleží na skupině,některé se průběžně rozpadaly,nevydržely v celém seskupení až do konce.Naše vydržela,seznámila jsem se tam se zajímavými lidmi,hlavně terapeutka Novotná -sestra na Palatě -byla nám všem velmi sympatická.Takže Ti to doporučuju,i když jsem tam zkončila na antidepresivech.Ahoj

to Pavla (Pá, 12. 6. 2009 - 13:06)

Můžu se tě zeptat, kdy jsi Palatu ukončila? Já jsem v PCP byla, ale ještě uvažuju, že by to možná chtělo časem někde pokračovat. Byla jsi tam spokojená? Jinak Praško už v PCP bohužel nepůsobí, ale ostatní lékyři jsou taky dobří. Jeho knížky mam skoro všechny a docela mi pomohly, jen se v nich pak už hodně opakuje, ale ty první se mi četly skvěle. Tak držim palce, at PCP pomůže.

Pavla (Čt, 11. 6. 2009 - 18:06)

Byla jsem u Mudr Adamcové,četla jsem nějaké knihy od Mudr Praška,ale ten tam asi už nepůsobí.Problémy mám už od dětství,nějak jsem s těmi strachy a úzkostmi žila,teď po Palatě se to nějak zhoršilo.Nejsem si teď zase jistá,jestli je to zrovna soc.fobie.-nebo asi slabší.Tak uvidím.

Ilona (St, 10. 6. 2009 - 17:06)

Pro Pavlu:
Ahoj, viděly jsme se v Praze na denním stacionáři, nebosj se, to zvládnem.Já už taky potřebuji se sebou něco udělat, tak myslím, že mi to pomůže.Ahoj v pondělí

to Pavla (St, 10. 6. 2009 - 10:06)

Toho psaní životopisu se neboj, když nebudeš chtít, nemusíš ho řikat, stejně nevyjde na všechny. Já ho řikat chtěla, sice jsem se bála, ale přijde mi, že se skupina líp pozná a lidi mi pak můžou líp rozumět, když znají můj životopis. A u koho jsi byla na pohovoru? Držim palce, at PCP pomůže, mně pomohli.

Pavla (Út, 9. 6. 2009 - 20:06)

Příští týden nastupuju na 19-denní stacionář,nejsem přímo z Prahy,takže dojíždění.Jsem na to zvědavá.Na Palatě se mi otevřela minulost,co jsem v sobě dlouhodobě potlačovala,takže rok antidepresiva,před měsícemjsem ty léky vysadila,hrozně mne utlumovaly a deprese jsem měla i při užívání.Dnes jsem byla na pohovoru,trochu smíšené pocity,hlavně ze psaní životopisu.Nevím,jestli expozice zvládnu bez léků.Čtu vaše příspěvky,zřejmě je to individuální-jestli to pomůže nebo mě to hodí do...Čauky

to Gabrieli, Ga (Út, 9. 6. 2009 - 11:06)

Proč si myslíš, že by Gabriel měl být zaměstnanec PCP? Ti tak akorát mají ještě čas, aby si sem psali příspěvky ... Já jsem taky v PCP byla spokojená, sice bych našla i mínusy, ale celkově mi to tam pomohlo, takže jsem jim vděčná.

ARCHANDĚL GABRI (Út, 9. 6. 2009 - 00:06)

Proto se ti tak zadařilo.....máku,tys myslel,že ti pomohly ty hlody co ti nakecali ti plašmuškové v PCP?

Gabrieli, Gabri (Po, 8. 6. 2009 - 23:06)

Který "odborník" z PCP se pod tímto nickem skrývá?

SMUTNÉ TO JE! (Po, 8. 6. 2009 - 22:06)

On totiž není úraz,jako úraz! A tady to platí NĚKOLIKANÁSOBNĚ....... :-(((

gabriel (Po, 8. 6. 2009 - 22:06)

koukám jako blázen,vůbec nevim,co by ještě měl pacient chtít víc,PCP mi pomohlo,perfektní přístup personálu,největší odborníci,pěkné zařízení,park,samozřejmě se najde vždy pár vykuků,co tam přijdou a přitom jim jde jen o důchod nebo o to,aby se jejich blízkejm potvrdilo,že jsou chudácia nic po nich nechtěli,takovýho jsem měl na ložnici a ten samozřejmě nebyl spokojen s léčbou,jelikož to tam brzy prohlídnou.Mě tam nastartovali,samozřejmě nemají obecnou radu a formulku,musim makat sám a celý život,ale směr mi dali.A že dostávají léky od firem?No a?Je to tak všude a ty léky nejsou špatné,na vině je systém zdravotníctví a neni to tak,že PcP si na ubožácích namastí kapsu,to bych se tedy hořce smál.Nespokojenci...je to smutné.

Návštěvník (Čt, 4. 6. 2009 - 19:06)

si vyber: hospitalizace a pid, nebo hovno

Návštěvník (Čt, 4. 6. 2009 - 19:06)

mi volal kamarád řekl mi jak to tam funguje vůbec xe mi tam nechce, jenže já beru pid a dkyž nebudu mít hospitalizaci tak mi ho můžou sebrat

Návštěvník (St, 3. 6. 2009 - 20:06)

PCP je úplně na hovno, pro pacienta ztráta času. Pro doktory je to dobrý flek pro provozování různých výzkumů a přijímání sponzorských darů od farmaceutických firem.

pcp 2 (Út, 2. 6. 2009 - 14:06)

Ráda bych se vyjádřila k diskuzi - nikdo, kdo tam jde s bolestnou zkušeností, která ho traumatizuje tak, že trpí od PP až k hlubokým depresím, nesmí očekávat, že mu někdo pomůže. Pokud nenavazuje, dá se říct fakt denní následná terapie se zkušeným a kvalitním terapeutem, nemá smysl otevírat cokoli. Pomůže určite expozice - alespoň v lehčích případech. Ale v okamžiku, kdy se začnou otvírat rány ať staré nebo nové, je tu obrovské riziko, že pacient sletí do bažin, ze kterých se sám nemá šanci vyhrabat. Řeči o spolupráci jsou krásné, ale spolupracovat by měli i doktoři. Je úplně jedno, na kterém jste oddělení - Karlák, Bohnice, uzavřené, otevřené - pokud pominu akutní psychózy, které opravdu nejdou tlumit běžným postupem - je vše na zvůli lékařů a personálu nebo také na přístupu, který i na těžkém uzavřeném pavilónu může být lidský. Hodně lidí se tu ptá, zda má jít na PCP - ale nikdo tady nevíme, s čím tam dotyčný chce jít a co od toho očekává. Proto zde vždy budou rady typu " běž tam" nebo " nechoď tam ". A zodpovědnost má člověk sice za sebe sám, ale na druhou stranu se jí doktoři a personál nemůže zbavit pouze proto, že pacient ne a ne se uzdravit pokud možno sám a bez otravného domáhání se třeba kvalitního psychologa. Mimochodem - v Bohnicích je pavilon č. 3 a funguje to tam na téměř stejném principu. A ještě je možnost chodit na individuály s psychologem. A opět je to pouze o přístupu, empatii, zkušenostech a odbornosti lékařů. Takže nejenom PCP je samospasitelné. A naprosto upřímně říkám, že nemít dlouholeté zkušenosti z individuální terapie, asi bych čučela, jak veverka. Člověk totiž podvědomě čeká od lékaře to samé, jako od autoopraváře - že ten motor zase pojede. Zní to zjednodušeně, ale je to tak.

Návštěvník (Út, 2. 6. 2009 - 14:06)

bohužel jsem asi srab do Prahy jsem neodjela

pcp (Út, 2. 6. 2009 - 13:06)

Při hlubší analýze opravdu stojí za hovno, ale je obrazem celého zdravotnictví, jakož i společnosti. úspěšná léčba by znamenala méně klientů, méně výzkumů a sponzorovaných konferencí a rautů...časem krachy farmaceutických koncernů. Společnost potřebuje duševní poruchy.

Reklama

Přidat komentář