Reklama

Psychiatrické centrum Praha - je dobré?

J je cvoklá (Pá, 23. 10. 2009 - 17:10)

J je cvok nevšímejte si jí , má blud , že jí obtěžuje terapeut, to je častý !:)))))))))

J (Pá, 23. 10. 2009 - 17:10)

No to je naprosto normální, že to tam za nic nestojí! Co byste chtěli - v životě pro Vás většinou nikdo nic jen tak pro nic za nic dělat nebude...jestli jo, pak jen párkrát.

S tou prací nevím nevím...mně po vystudování univerzity žádnou práci nedali, protože jsem se kdysi na gymnasiu lečila s neurozou, ačkoliv v době žádosti o místo jsem deset let žádné léky nebrala! Ze je mohu žalovat pro diskrimaci: prosim Vás, kdo mi to dosvědčí, co mi řekl jeden člověk u pohovorů? Je to směšné. Ale dobře, stěžovat si můžu...ale jak se říká, to je asi tak všechno!

Jo jo, jak se říká výchozí podmínky má každý jiné a ti nahoře si dělají co chtějí...

Vlastní zkušenost: opakovaně žádaná o sex v terapii jako studentka gymnázia, obtěžování, masturbace terapeuta přede mnou a mnohem horší žážitky. Když si budu stěžovat, prý mi nikdo nebude věřit a on mi přidá vysoké dávky léků.
Po propustění (diagnozy dvě: taky smíšená úzkostně-depresivní porucha, obsedantní porucha)mi taky nikdo nevěřil. K soudu jsem to hnát nemohla, chtěli by posudek i kvůli věrohodnosti: a za jeho účelem by mě zavřeli na pozorování do stejný nemocnice...
od těch časů jsem něměla poměr s mužem, nejde to. prý mám chodit na terapii! tomu se říká bludnej kruh.
věřim, že nejsem sama, ale pres to vse mě to léta trápí.
a každej den, hlavně v noci se mi vracejí slova: tak si to řekni nebo odmítej husičko a napíchám tě, pojd ke mně kotatko a nedělej drahoty...

Andrea (Pá, 23. 10. 2009 - 17:10)

Byla jsem tam před 2 lety a hrozně mně to zklamalo. Moje doktorka básnila, jaké je to skvělé pracoviště s intenzivní psychoterapií, a přitom je to pakárna, kde s námi jednali jako s nesvéprávnými. Přesně tak seberou vám léky, mně sebrali léky na překyselení žaludku, které se nedají v žádném případě nijak zneužít. Byla jsem tam s úzkostí a úzkost mi tam akorát stoupla. Pak mi doktorka řekla, že tam stejně nic nevyléčí, že jde jenom o to, dostat ty symptomy pod kontrolu. Ale já je měla pod kontrolou - než jsem tam šla. Šla jsem domů po dvou týdnech - na vlastní žádost.

Andrea pro Kubu (Pá, 23. 10. 2009 - 16:10)

To se neboj, nemělo by to tvůj nástup ohrozit, snad jedině na nějaké specifické místo, ale ty jsi nenapsal, co je to za práci.
Pokud by se tě rozhodli kvůli tomu nepřijmout, můžeš si stěžovat kvůli diskriminaci.

a. (Pá, 23. 10. 2009 - 16:10)

O obálky a peníze nejde, hrajou tam roli osobní kontakty a pak třeba maminky s malými dětmi, které by to zrovna potřebovly právě teď hned, páč potom už je problém s hlídáním, tak ty taky skoro nečekají. Pravda, někdo čeká i třeba jenom týden, ale to bývá, když třeba ze začátku někdo vypadne a ty jsi vhodným a třeba i osvědčeným adeptem. Já tam byla dvakrát, pokaždé mi to pomohlo, pokaždé trošku jinak, je to dobré pracoviště. Jednou jsem ale také zastihla sestřičku, která o mě v sesterně vyprávěla druhé sestřičce a přišlo mi to fakt nefér, co říkala, není to doktor, nechápe spoustu věcí, nezná mě vůbec kompletně a dělá si nějaké závěry. Dost mě to tenkrát mrzelo.

Q (Pá, 23. 10. 2009 - 14:10)

to honza:
čekala jsem 2 týdny na hospitalzaci na oddělení 23, nebyla žádná obálka!!! Asi jsem připadala ambulantní psychiatričce dost zbořená, takže mne vzali do PCP hned. Pobyla jsem tam 3 neděle a pobyt mi moc pomohl. Jistě bych měla nějaké výhrady, ale je to hlavně o tom , jestli se chceš vyléčit a nebo si jen stěžovat, naříkat, remcat, fňukat......

kuba (Pá, 23. 10. 2009 - 13:10)

Dobrý den preji vam vsem,

mam problem od 1. listopadu mam nastoupit do noveho zamestnani a chteli pro zavodni doktorku LEKARSOU ZPRAVU. Anamnezu mam jako Smisenou uzkostnou poruchu a uvedene trvale uzivane leky ANAFRANIL.

Myslite ze tato zprava muze ohrozit nastup? Byl jsem vybnran ve vyberovem rizeni.

Uvidi tuto zpravu nekdo jiny nezli zavodni lekar?

dekuji

Jakub

honza (Pá, 23. 10. 2009 - 13:10)

tak to souhlasim. lide slusne receno rozumu mdleho nebo lide omameni leky neprokouknou fuserskou "terapii" v pcp, z niz jsou vystupy pres vyzkumy hlavne na rautech a konferencich, casto zahranicnich. odesel jsem driv o dva tydny a lituji, ze jsem tam byl.
taky jsem slysel - a jeste jedna kamaradka, co tam byla se mnou - jak se na sesterne perzonal smal nekterym pacientum - kvůli jejich neurozam a potizim. a co jsem jeste neslysel!
me tam teda vzali leky, co jsem si vzal z domu, analgetika. i kdyz je mam predepsane od obvodacky. a reknu vam na rovinu, ze z toho, co mi rekli na prijmu nebyla pravda v lecbe skoro nic.
a jeste jedna vec - kazdy ceka jinak dlouho: nekdo dva tydny, nekdo dva mesice, nekdo i vicnez půlrok. a rad bych vedel, jak teda je dan poradnik? kolik musi byt v obalce?

Fuck off PCP - (Pá, 2. 10. 2009 - 11:10)

Ad. režim - ten se evidentně podle jednoho příspěvku nezměnil, tak si to najděte na pár předešlejch stránek, tam je rozpis na celej tejden

Btw.: někdo tady psal o tom, že si lidi na 23 stěžujou a klidně si tam zůstávaj celou dobu. Já dal reverz a šel se z 23 léčit domů

Viky (Ne, 20. 9. 2009 - 17:09)

Ahoj Gabrieli,
vybrala jsem...Hanko, na jaké natupuješ oddělení? 19, nebo 23? Arteterapie je jednou týdně, dělají se různé věci z hlíny, trička, ubrousková technika, náušnice, ..., mě to docela bavilo. Jinak je každé ráno rozcvička, na 23 léčebný tělocvik, na 19 se jednou týdně chodí nejčastěji plavat. Venku je volejbalové hřiště, vevnitř malá tělocvična s žebřinami, boxovacím pytlem, nějakým posilovacím strojem a stolem na ping-pong. Na 19 je počítač s připojením na internet pro pacienty kdykoliv ve volném čase dostupný, notebook tam měl jeden kluk ze 23 a chodil si ho pouštět tam. Určitě je tam ideální místo na to, alespon trochu si odpočinout a nastartovat se. Někomu to pomůže (mně třeba moc), jinému zas ne, je to individuální, ale dají se pružně měnit léky, personál je příjemný, takže se určitě nemusíš bát. Jestli máš ještě nějaký dotaz, tak napiš.

Hanka (Ne, 20. 9. 2009 - 15:09)

koukám jako blázen,vůbec...Ahoj Gabrieli,
vybrala jsem si z příspěvků ten tvů, protože je pozitivní a já potřebuji pozitivní myšlenky a lidi. Příští týden nastupuji do PPC k hospitalizaci. Vůbec nevím, co mě čeká a z příspěvků moc moudrá nejsem. Víš, zajímají mě i takové věci, jestli je tam možnost nějaké artterapie, cvičení - mám pocit, že když něco dělám, tvořím, tak je mi o moc lépe, jenže sama se nepřinutím a jen civím. Má smysl brát si s sebou notebook? Je tam připojení nat? možná mám naivní představy, ale chtěla bych oprášit angličtinu přes internet. Nemám prostě na sebe čas, starám se o 82 letou matku a muže, který je už 2 roky těžce nemocný. Nemám stálou práci, chodím uklízet do domácností, pak jsem vyřízená nejen psychicky, ale i fyzicky. Promiň, že se tak rozepisuji. Budu ráda, když mě odpovíš. Vkládám do centra dost velké naděje, antidepresiva beru už asi 6 let, chodím i k psycholožce, ale kromě zvýšené dávky léků se věci nijak nepohnuly.
Dík Hanka

Návštěvník (So, 20. 6. 2009 - 13:06)

fouňa...

Návštěvník (Pá, 19. 6. 2009 - 22:06)

Bareš mi byl sympatičtější

Návštěvník (Pá, 19. 6. 2009 - 15:06)

A proč Novák nic moc? Já ho teda měla jen jednou na vizitě, ale přišel mi, že se zajímá a je dobrej.

Návštěvník (Pá, 19. 6. 2009 - 15:06)

Tak proč tě propustili, když je ti pořád stejně? Fakt žádné zlepšení? Jak dlouho jsi tam byla? Držim palce, at je líp, mně se udělalo líp až za 2 měsíce od propuštění.

Martas (Pá, 19. 6. 2009 - 14:06)

už jsem doma, na skupinách nás bylo dvacet, skupina jen třikrát týdně, Bareš v poho ale NOvák nic moc, je mi stejně ale nějak to musím zvládnout

Návštěvník (Pá, 19. 6. 2009 - 11:06)

Bareš je pořád vedoucí, pak je tam Novák. Stopková je ted na 19.

lena (Čt, 18. 6. 2009 - 21:06)

Ahoj Martasi, doufám, že se ti už daří lépe a že tě brzy pustí domů.
Když jsem já byla na 23, otevřeném oddělení, byly skupiny každý všední den ( s Preissem), ale bylo nás ve skupině 20 pacientů. Kdo tam vede skupiny teď?
Psychogymnastiku, asertivitu apod. jsme měli také - se sestrami. Bylo to docela fajn.

Kdo tam teď otevřenému oddělení šéfuje? Pořád Bareš? To byl docela drsoň, ten se s nikým nemazlil. Hodnej byl Kopeček, Snopková.
Napiš, jaxe máš. Lena

Pavla (Čt, 18. 6. 2009 - 19:06)

Ve skupině nás bylo 7-max snad může být 9,pak tam funguje další skupina,se kterou se setkáváš při ergoterapii,cvičení,ranní komunitě,relaxaci.

Martas (St, 17. 6. 2009 - 18:06)

jsemna 23 na otevřeném ráno rozcvička pakkomunita pakdo obědarůzné terapie,tělocvik skupina asertivita,skupina jentřikrát týdně a odpoledne besedao KBT psychogymnastika a pakod tří do večeře volno apakpo večeři do devíti volno taky,vizitakaždej den s lékařem díky moc možná měbrzo propustí zvládám totu

Reklama

Přidat komentář